KLASSINEN HIERONTA / URHEILUHIERONTA

Hieronnan toteutamme toiveidesi ja tarpeittesi mukaan joko rentouttavana hierontana tai halutessasi lihashuollollisesti muokkaavampana hierontana. Tarvittaessa käytämme erikoiskoulutustemme mukaisia erikoistekniikoita, kuten fascia/triggerpistehoitoja, mobilisoivaa hierontaa, MET-lihasenergiatekniikkaa, passiivivenytyksiä sekä ohjeistamme kunnon- ja terveydenhuollollisissa asioissa sinua. Voit hyvin tulla hierontaan myös pelkästään hemmotteluun ja rentoutumaan, hieronta on tehokas tapa poistaa kokonaisvaltaisesti stressiä ja päästä miellyttävällä tavalla hetkeksi irti arjen kiireestä. Voit kertoa toiveesi hieronnan tavoitteista jo aikaa varatessasi!

Klassinen hieronta on perinteinen kehoon ja mieleen vaikuttava hoitomuoto. Sen vaikutukset ovat kokonaisvaltaiset. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, poistaa kipua, nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua, poistaa kuona-aineita ja vähentää turvotusta. Hyvinvointimme ja toimintakykymme kannalta hieronnan lihashuollollinen merkitys on korvaamaton. Hieronnan keinoin voimme niin ennalta ehkäistä jännitystiloja ja kuormittumista, kuin myös palauttaa lihaksia pitkä/lyhytkestoisesta rasituksesta. Hieronta rauhoittaa keskushermostoa, lisää endorfiinien tuotantoa ja on tehokas kokonaisvaltainen rentoutusmuoto.

Urheiluhieronnan perustana ovat samat tehokkaat ja rentouttavat otteet kuin klassisessa hieronnassa, mutta lisäksi käytetään hierontaotteita ja venyttäviä tekniikoita, joilla saadaan tehokkaampi ja syvempi vaikutus lihaksiin. Urheiluhieronnan keinoin voidaan vaikuttaa voimakkaasti lihasten aineenvaihduntaan ja auttaa lihaksen venyvyyden palauttamisessa. Käytämme tarvittaessa myös Mobilisoivaa hierontaa, Fascia/Triggerhoitoja, MET-lihasenergiatekniikkaa, passiivivenytyksiä sekä lihashuollollista ohjausta ja aktiivivenytyksiä. Urheiluhieronnassa huomioidaan aina kuntoilijan/urheilijan lajikohtaiset vaatimukset sekä harjoittelukauden vaihe ja sen asettamat tarpeet.

Milloin tulla hierontaan?

 • Kun tarvitset lihashuoltoa
 • Kuntoilet tai urheilet ja haluat nopeuttaa palautumista/edesauttaa valmistautumista suorituksiin
 • Kärsit niska- ja hartiasäryistä tai jännityspäänsärystä/migreenistä
 • Kärsit esim. työperäisestälyhyt- tai pitkäkestoisesya lihaksiston ylikuormitustilasta ja haluat lihashuollollista apua sekä ergonomista ohjausta
 • Sinulla on esim. tenniskyynärpää/hiirikäsi/Tension neck/ TOS-vaivoja/Jäätynyt olkapää-vaivaa
 • Sinulla on juoksijan polvi-/Ischias-/selkävaivoja/ selkärankareuma/ penikkatauti/muu lihasaitiosyndrooma
 • Sinulla on kipuja ja liikerajoitteita lihaksissa/nivelissä
 • Sinulla on hermojen pinnetiloja (esim. puutuminen/pistely sormissa)
 • Sinulla on arpi/kudosmuodostumia (vanhat vammat/revähdykset/pinnalliset vanhat arvet)
 • Sinulla on aineenvaihdunnallisia ongelmia/turvotusta
 • Sinulla on esim. nivelrikko/reuma/muu lihas-/nivelkipuja aiheuttava sairaus
 • Leikkauksen jälkihoitoa tarvitessasi, lihashuoltoon, arpikudoshoitoon ja turvotuksen poistoon
 • Sinulla on ruoansulatushäiriöitä, vatsalihaksiston ongelmia
 • Haluat rentoutua ja rauhoittua kokonaisvaltaisesti

 

 

RASKAUSHIERONTA

Raskaushieronta ja synnytyksen jälkeinen hieronta on hemmottelevaa ja asiantuntevaa erikoishoitoa äideille. Via Forma tarjoaa nyt raskaushierontaan erikoistunutta hoitoa odottaville ja synnyttäneille äideille.

Raskaushieronta on klassista hierontaa/kevyttä urheiluhierontaa/kevyitä fasciahoitoja sisältävää kokonaisvaltaista hoitoa odottavalle äidille. Hoidossa huomioidaan äidin yksilölliset tarpeet ja käytetään hierontatekniikoita ja asentoja, jotka sopivat äidin kulloiseenkin raskausvaiheeseen ja tarpeisiin. Äidin vatsan alue hierotaan aina ja kohdussa oleva vauva huomioidaan koko hoidon ajan. Mahdolliset aineenvaihdunnalliset häiriöt ja turvotukset otetaan huomioon ja niitä pyritään hieronnan avulla poistamaan.

Äidin niin halutessa, voidaan antaa ohjausta raskausaikaa ja synnytystä valmentaviin kysymyksiin. Via Formassa käytämme erilaisia apuvälineitä ja tyynyjä sekä nivelletyn pöydän mahdollisuuksia äidin optimaalisen hoitoasennon löytämiseksi. Hierontaöljyinä käytämme turvallisia luomuöljyjä, joiden ihonhoidolliset ominaisuudet ovat raskausarpihoidon ja raskausajan ihonhoitotarpeiden kannalta turvalliset, mutta tehokkaat. Tarvittaessa hyödynnämme äidin toiveiden mukaisia eteerisiä öljyjä.

Raskaushieronnan hyötyjä:

 • Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä.
 • Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
 • Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia.
  Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta.
 • Helpottaa lihaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta.
 • Helpottaa liitoskipuja. Hieronnan ja kevyen mobilisoinnin lisäksi äidille ohjataan lepoasentoja ja liikeharjoituksia kotiin.
 • Auttaa kehittämään kehon hallintaa ja valmistamaan kehoa aktiiviseen synnytykseen.
 • Valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen. Auttaa vähentämään synnytyskipua.
 • Nopeuttaa raskaudesta ja aktiivisesta- ja keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista.

Synnytyksen jälkeinen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä. Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen, kun äidistä itsestään siltä tuntuu. Esim. sektion jälkitilan tarpeet huomioidaan asennon ja arvenhoidon suhteen aina yksilöllisesti ja huolellisesti. Äidin tila, tunteet ja fyysiset tarpeet haastatellaan ja arvioidaan jokaisen asiakkaan kohdalla yksilöllisesti ja äidin omat toiveet ja tavoitteet otetaan aina huomioon. Yleisimpiä ongelma-alueita synnyttäneillä äideillä ovat niskahartia, alaselän sekä lantion alue. Halutessaan äiti saa ohjausta imetysasentoihin, ergonomiaan vauvanhoidossa sekä synnytyksestä palautumisessa. Hoitoihin saa aina ottaa vauvan mukaan.

Raskaushierontojen hinnat ovat normaalien hierontahinnastojen mukaiset.

Halutessa raskaushieronnan kotikäynti:
Kotikäynti 60min 80€
Kotikäynti 90min 100€

 

MOBILISOIVA HIERONTA

Mobilisoivalla hieronnalla on tarkoitus lihashuollon lisäksi lisätä nivelten toiminnallisuutta ja liikkuvuutta sekä vähentää nivelkipuja. Mobilisaatio parantaa nivelten liikkuvuutta, lisää elastisuutta, kohentaa kudosten ja nivelten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä rentouttaa kokonaisvaltaisesti kehoa.

Hoito on asiakkaalle aina turvallinen ja kivuton, mobilisoiva hieronta on eri hoitomuoto, kuin esim. manipulaatiohoidot, joita tekevät esim. Omt-fysioterapeutti/osteopaatti/naprapaatti/kiropraktikko. Mobilisoivassa hieronnassa keinot ovat hieronnallisia ja hoito suoritetaan aina nivelen fysiologisella liikelaajuudella, mutta hoito kohdistuu aina myös niveleen ja sitä ympäröiviin kudoksiin. Hoidon aikana niveleen kohdistetaan traktio (veto) ja translaatio (liukuma), jolloin nivelen liikkuvuus ja aineenvaihdunta paranevat ja nivel saa keholtaan tehokkaammin tarvitsemansa ravinnon ja nesteen. Näin nivelet pysyvät pidempään terveinä ja hyvinvoivina.

Mobilisoivasta hieronnasta on sinulle apua, jos:

 • Kärsit nivelkivuista/-liikerajoitteista ja –oireista
 • Olet urheilija ja haluat ylläpitää tai edistää nivelten liikkuvuutta ja -hyvinvointiaKärsit yleisestä jäykkyyden tunteesta nivelessä/nivelissä
 • Jos sinulla on esim. Nivelrikko/ Jäätynyt olkapää/muu liikerajoitteita aiheuttava vamman jälkitila/sairaus
 • Jos kärsit hermostollisista oireista (esim. sormien puutuminen/pistely)

Hoitotilanteen aluksi asiakas tutkitaan aina huolellisesti ja hoitoon sisältyy aina yksilöllinen ohjaus ja neuvonta nivelten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Mobilisoivan hieronnan hinnat ovat normaalin hierontahinnaston mukaiset.

FASCIAHOIDOT

Fasciat eli lihaskalvot muodostavat koko kehon kattavan toiminnallisen jatkumon. Kiristyneet ja kuivat fasciat lisäävät lihasjännitystä, verenkierron ja aineenvaihdunnan heikkenemistä sekä estävät lihaksen ja muiden kudosten vapaan liikkumisen. Tämä kaikki aiheuttaa usein paikallista sekä muualle kehoon heijastuvaa voimakasta kipua. Mikäli lihaksia ympäröivät fasciat eivät pääse harjoittelun ja käytön välissä palautumaan, kalvojen joustavuus heikkenee ja kyseinen lihas ei pääse liikkumaan koko laajuudeltaan. Kireys jollain fasciakalvoston alueella heijastuu myös muualle kehoon aiheuttaen kokonaisvaltaista epätasapainoa lihaksistossa ja koko kehon ryhdissä.
Fasciatekniikoilla käsitellään kehon lihaksiston kalvorakenteita, jänteitä, lihaksia ja neuraalikudosta. Tarkoituksena on lisätä kudosten elastisuutta ja aineenvaihduntaa sekä palauttaa kudosten vapaa liike.

Käytännössä fasciahoito on lihaskalvojen venytystä eri menetelmin. Se on erittäin tehokas käsittelytekniikka, jolla voidaan vaikuttaa hyvin laaja-alaisesti koko kehon hyvinvointiin.

Fasciahoitoon on suositeltavaa tulla, jos:

 • Sinulla on voimakkaita lihaskireyksiä/kiputiloja
 • Kärsit lihasaitiosynroomasta (esim. penikkatauti tai reiden ulkosivun/Fascia lataen kireystilat)
 • Tarvitset arpikudosten hoitoa (leikkausarvet, vanhat lihas-/jänne-/kudosrepeymät)
 • Sinulla on aineenvaihdunnan häiriöitä/vajavuutta
 • Kehosi on epäsymmetrinen/vino tai sinulla on asento-/ryhtiepätaspainoa
 • Sinulla on nivelkipuja
 • Olet kovin kivulias ja koet muokkaavan hieronnan liian kivuliaaksi ja voimakkaaksi
 • Kehosi on vamman/sairauden/leikkauksen jälkitilana kovin herkkä, kipeä ja kireä, etkä kykene vastaan ottamaan vielä perinteistä hierontaa
 • Haluat edesauttaa ja mahdollistaa lihaksiston vapaan liikkeen ja kasvun urheilusuorituksen/kuntoilun kannalta

Fasciahoitojen hinnat ovat normaalin hierontahinnaston mukaiset.

TRIGGERPISTEHOIDOT

Triggerpiste on lihakseen muodostunut paikallinen kipupiste, joka on tunnusteltavissa herkkänä, kivuliaana kohtana kiristyneessä lihassäikeessä ja/tai lihasta ympäröivässä kalvossa. N. 75%:a kroonisista kivuista johtuu ainakin osittain triggerpisteiden aiheuttamista kipu- ja säteilyoireista.
Aktiivinen triggerpiste aiheuttaa särkevää kipua kullekin lihakselle tyypillisellä säteilyalueella, joka yleensä sijaitsee etäämpänä itse triggerpisteestä. Lisäksi se aiheuttaa nivelten liikelaajuuksien rajoittumista ja lihasheikkoutta.

Esimerkiksi triggerpiste pakaralihaksessa muistuttaa/aiheuttaa ischias-vaivoille tyypillistä kipua ja säteilyä alaraajaan. Kallonpohjan/kaulan lihasten triggerpisteet taas aiheuttavat päänsärylle tyypillisiä kipuoireita ja jopa huimausta.

Triggerpisteiden hoidossa tavoitteena on saada hieronnan ja palpoinnin sekä erilaisin tekniikoin kipupiste laukeamaan ja siten lievittää sen aiheuttamia oireita. Jotta vaiva ei uusiutuisi, tulee selvittää miksi triggerpiste on muodostunut lihakseen ja hoitaa kokonaisvaltaisesti mahdolliset nikama- ja niveljäykkyydet, muut lihaskireydet ja liikerajoitukset sekä ottaa huomioon yksilölliset ongelmaan liittyvät tekijät esim. työ-/toimintaergonomia.

 

Triggerpistehoitojen hinnat ovat normaalin hierontahinnaston mukaiset.

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta on rentouttava, rauhoittava ja miellyttävä hoitomuoto, joka kohdistetaan päänahkaan, korviin, kasvoihin, kaulaan, hartioihin ja olkavarsiin. Hoito on tehokas keino rentouttaa pään ja hartian alueen lihaksia sekä parantaa näiden alueiden aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Hapen ja ravinteiden vaikutus tehostuu, kuona-aineiden poistuminen tehostuu tällä stressin usein ylikuormittamalla kehon alueella. Lihas- ja hermokudosten rentoutuessa lihasjännitys vähenee ja liikkuvuus lisääntyy. Hoidolla on näin erilaisia niskahartiaan ja päähän liittyviä kiputiloja helpottava vaikutus (esim. migreeni, jännityspäänsärky). Hoito vahvistaa myös hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uudistumiskykyä ja edistäen tervettä hiusten kasvua. Silmien alueen verenkierron aktivoiminen rentouttaa silmien lihaksistoa vähentäen silmien väsymistä. Vilkastunut verenkierto niskahartian ja pään alueella kuljettaa aivoille enemmän happea ja toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehon ja mielen stressitilojen vähentymiseen.

KUUMAKIVIHIERONTA

Kuumakivihieronta on rentouttava ja kokonaisvaltainen hoitomuoto.

Voit halutessasi toivoa rentouttavaa klassista kuumakivihierontaa tai kuumien kivien hyödyntämistä muokkaavammassa urheiluhierontatyyppisessä käsittelyssä.

Hieronnan apuvälineenä käytetään sileäpintaisiabasaltti/ laavakiviä, jotka luovuttavat lämpöä tasaisesti ja miellyttävästi. Hierontaliikkeet ovat rauhallisia, mutta halutessa asiakkaan lihasjännityskohtia ja triggerpisteitä voidaan hoitaa erittäinkin muokkaavasti ja tehokkaasti, mutta miellyttävästi kuumien kivien avulla. Hoito edistää aineenvaihduntaa ja rentouttaa sekä kehon että mielen.

Kuumakivihieronta on ihanteellinen hoitomuoto syvää rentoutumista hakeville asiakkaille. Lisäksi lihasjännitysten hoitoon hieronta kuumien kivien avulla on jopa normaalia hierontaa tehokkaampaa syvälle vaikuttavan lämpöhoidon ansiosta. Esim. urheilussa kipuherkäksi rasittunutta/kiristynyttä reiden ulkopinnalla olevaa peitinkalvoa (Fascia latae) saadaan kuumien laajojen kivipintojen avulla tehokkaasti mutta miellyttävästi käsiteltyä. Tästä hoidosta on erittäin myönteisiä kokemuksia mm. Juoksijan polvi -syndrooman hoidossa. Kontrastikivihieronnan avulla voidaan kylmä/kuuma-kivihoidon avulla palauttaa urheilusuorituksesta rasittuneita lihasalueita sekä hoitaa tehokkaasti staattisen kuormituksen aiheuttamia kuona-ainekertymiä ja sidekudoskiinnikkeitä kehon eri alueilla.

Ilmoitathan toiveisiin/viestikenttään toivotko rentouttavaa kuumakivihierontaa vai muokkaavampaa esim urheiluhierontaa kuumien kivien avulla.

 

Niska-hartia ja kasvohieronta

Hierotaan niska-hartiaseutua 0,5h ja sen jälkeen tehdään kasvojen ihon pintapuhdistus, levitetään ihon mukainen seerumi ja hierotaan decollete, kasvot ja kaula.
Hoidon kesto 55 min
Hinta 65 €

Nannic radiofrekvenssi vartalolle

Radiofrekvenssi on elektromagneettista lämpöenergiaa, joka aktivoi ihon mikroverenkiertoa ja lisää happea kudokseen. Ihon solutoiminta aktivoituu ja kollageeni sekä elastiinisäikeet vahvistuvat ja iho kiinteytyy. Radiofrekvenssillä voidaan hoitaa vartalolla venymäjälkiä, arpia, velttoa ihoa, paikallisia rasvakertymiä ja selluliittia.
Hoidon kesto 30 min
Hinta 85 €